Uw voorkeursnascholingen gratis in uw inbox? Registreer nu.

Kinder- en Jeugdgeneeskunde | Van top tot teen

NH Hotel Amersfoort, Amersfoort
7 punten
Standaardtarief
€ 495.00
.
Zonder korting voor AIOS
Vrijdag 11 oktober 2024
van
08:30 tot 18:00
Meer info & inschrijven

Op 11 oktober organiseren wij in Amersfoort een dagnascholing kinder- en jeugdgeneeskunde waarvoor 7 accreditatiepunten worden toegekend.

Voor deze eerste editie hebben wij een veelzijdig programma voor u samengesteld en hebben wij weer een aantal nieuwe sprekers kunnen aantrekken. De dagelijkse praktijk rondom het kind staat centraal en wordt behandeld in de volgende thema's: kinderorthopedie, epilepsie, recht op behandeling, astma, viraalpiepen en hoesten en ALK.

Door middel van interactieve voordrachten neemt de spreker u mee door de onderwerpen waarbij er veel aandacht zal zijn voor casus behandelingen en vragen, de praktische aansluiting op de dagelijkse praktijk is daarbij leidend.

Wij hopen u te mogen ontvangen in Amersfoort en kijken uit naar uw komst.

Onderwerpen & sprekers

Heupafwijkingen, beenas deviaties en voetpathologie
drs. H. Bonke, orthopedisch chirurg, Tergooi MC, Hilversum

Ga er maar aan staan, ongeruste ouders die denken dat er met hun kroost iets niet in orde is... Wat is nog normaal en wanneer moet je de witte raaf eruit weten te pikken? Om het niet-pluis gevoel aan te scherpen zullen een aantal regelmatig voorkomende afwijkingen, maar ook normaalvarianten de revue passeren in deze lezing. Illustratieve filmpjes en ander beeldmateriaal zullen meer houvast geven bij het geruststellen van ouders en kind.

Epilepsie op de kinderleeftijd
dr. E.A. Cats, (kinder) neuroloog, Gelre Ziekenhuizen, Apeldoorn/Zutphen

Statistisch gezien heeft één op de 50 tot 100 kinderen epilepsie. In deze lezing zullen wij de meest voorkomende oorzaken van epilepsie op de kinderleeftijd bespreken. Er zullen films worden vertoond van verschillende soorten epilepsie met de daarbij behorende EEGs. Ook zal er worden besproken wat het verschil is tussen epileptische aanvallen en aanvallen die hierop lijken, de zogeheten mimics.

Het kind en het recht op behandeling
mr. J.J.A. van Boven, jurist, Van Boven Juridisch Adviesbureau, Arnhem

Hoe verhoudt zich het recht op zorg van een kind en de mening daarover van de ouders. Hoever reiken de beslissingsmogelijkheden van de ouders om een geïndiceerde behandeling af te wijzen, óf om een niet-geïndiceerde behandeling te eisen. Wat te doen als de ouders het onderling niet eens zijn over de behandeling van het kind. Vanaf welke leeftijd mag een kind juridisch zelf beslissen wat het wil. In deze lezing verkennen wij wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn om het kind van de juiste zorg te kunnen voorzien.

Astma, viraal piepen en chronisch hoesten
drs. J.J. Jöbsis, kinderarts, OLVG, Amsterdam

ALK (Aanhoudend lichamelijk klachten, voorheen SOLK)
drs. C.A. Lasham, kinderarts, Tergooi MC, Hilversum

Eén op 12 kinderen die op het spreekuur van de huisarts komen heeft ALK en in de top 5 Diagnose Behandel Combinatie van de kinderarts staat: Chronisch buikpijn, Hoofdpijn en Moeheid. Allemaal uitingen van Aanhoudende Lichamelijke Klachten. In de behandeling van ALK is het heel belangrijk niet alles te medicaliseren.

In deze workshop gaan we verder in op hoe je met een goede anamnese, lichamelijk onderzoek en beperkt aanvullend onderzoek somatische oorzaken kan uitsluiten en met name hoe je dan uitlegt wat ALK precies inhoudt. Waar je goede informatie kan vinden voor de ouders en het kind en wie kan helpen in het normaliseren in plaats van medicaliseren.


Accreditatie:
Accreditatie onbekend

Competenties:
Onbekend

ICPC Codes:
Onbekend

- ADVERTENTIE -

Locatie

NH Hotel Amersfoort, Amersfoort

Meer nascholingen van Huygens postacademische nascholingen

Uitgelicht