Uw voorkeursnascholingen gratis in uw inbox? Registreer nu.

Aan tafel over duurzaamheid

Online
Accreditatie in aanvraag
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1)
Standaardtarief
€ 473.00

In de samenleving is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Ook in de zorg is dit een belangrijk thema. Verduurzaming in de zorg vraagt om een gezamenlijke aanpak. Het onderwerp staat op de agenda van interdisciplinair overleg en heeft al geleid tot het vaststellen van een aantal doelstellingen. Welke afspraken en plannen zijn hierover door de NHG en de KNMP gemaakt? Hoe gaat u hier in de huisartsenpraktijk en in de apotheek mee om? In het land zijn er verschillende initiatieven om het verduurzamen binnen de zorgsector te stimuleren. Met deze cursus willen wij u als zorgprofessional inspireren om initiatieven op het gebied van duurzaamheid te nemen.

Eerst staan we stil bij de impact die de klimaatcrisis heeft op de gezondheidszorg en vice versa. Daarna wordt ingegaan op de doelstellingen die de overheid in samenwerking met de zorgsector heeft vastgesteld over de verduurzaming, de zogenaamde Green Deal Duurzame Zorg 3.0 gevolgd het antwoord van de NHG en de KNMP hierop. Duurzame huisartsen hebben zich verenigd in De Groene Huisarts. Deze organisatie wil de verduurzaming in de huisartsenpraktijk stimuleren. Zij hebben hiervoor het e-book De Groene Huisarts uitgebracht.

Om de vertaalslag naar de praktijk te maken gaan Annelies de Lange (openbaar apotheker en programma manager duurzaamheid bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen) en Jessie Neffke (huisarts én een van de oprichters van De Groene Huisarts) met elkaar in gesprek over duurzaamheid aan de hand van een aantal stellingen. Dit gesprek wordt geleid door Marius van der Plas (manager apotheken bij BENU). Zij hopen u als zorgprofessional te inspireren.

We sluiten af met de inspiratiegids Verspil geen Pil en De toolkit: Groene Apotheek waarin u nog meer voorbeelden kunt vinden om zelf binnen uw praktijk of apotheek met duurzaamheid aan de slag te gaan.

Met een abonnement op CME-Online heeft u altijd en overal toegang tot ruim 55 cursussen. Ook voor uw assistenten hebben we een ruim aanbod met cursussen. Zo kunt u de nascholing voor heel uw team goed en gemakkelijk regelen.


Accreditatie:
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1)

Competenties:
Onbekend

ICPC Codes:
Onbekend

- ADVERTENTIE -

Locatie

Online, .

Meer nascholingen van CME Online

Uitgelicht