Uw voorkeursnascholingen gratis in uw inbox? Registreer nu.

Regie op eigen inzetbaarheid

In Company
3 punten
Standaardtarief
€ 1400.00
Dinsdag 31 december 2030
Meer info & inschrijven

Wanneer de medewerker ondersteuning of een werkaanpassing nodig heeft, dan voert de medewerker een goed gesprek met zijn leidinggevende. De medewerker voert de regie op zijn inzetbaarheid en is eigenaar van zijn ‘inzetbaarheiddossier’. Als team kan men samen alert blijven op de inzetbaarheid en daarom kunt u deze workshop in de eigen praktijk (incompany) doen.

Veel medewerkers realiseren zich nog onvoldoende dat zij een belangrijke rol hebben om samen met de werkgever er voor te zorgen dat ze duurzaam inzetbaar zijn. Waar krijg je energie van en wat vreet energie? Waar komt voldoening in je werk vandaan en waar kan je nog meer voldoening uithalen? Welke invloed heeft leefstijl op je werk?

Ook de opschuivende pensioenleeftijd vraagt extra aandacht voor het inzetbaar blijven voor werk. Duurzaam inzetbare medewerkers zijn vitaal, presteren goed en ontwikkelen zich voortdurend.

Leerdoel

  • Deelnemers realiseren zich dat inzetbaar blijven niet vanzelf gaat en dat ze daar zelf, eventueel met de werkgever, actie in willen nemen.
  • Deelnemers zijn zich bewust van hun eigen rol en verantwoordelijkheid om hun inzetbaarheid te onderhouden.

Inhoud workshop

Deze training stimuleert de medewerkers om verantwoordelijkheid voor inzetbaarheid te nemen met als resultaat dat dat de duurzame inzetbaarheid omhoog gaat en het ziekteverzuim zal dalen. Mocht de inzetbaarheid het functioneren in het werk gaan raken (of dreigt te gaan raken), of wanneer de medewerker ondersteuning of aanpassingen in het werk wil, dan is het goede gesprek met de leidinggevende aan de orde. En ontstaat er een gedeelde verantwoordelijkheid voor het inzetbaarheid zijn in de praktijk.

In deze bijeenkomst worden de medewerkers gestimuleerd op een luchtige en interactieve manier hun verantwoordelijkheid te nemen voor hun duurzame inzetbaarheid. Afwisselende werkvormen: quiz, oefening ‘stressen, energiebronnen herkennen en benutten’ en een praktische oefening over het hanteren van het ICFmodel.

N.B. onderstaand tarief is voor een groep van maximaal 12 personen en exclusief eventuele korting van Nationale Nederlanden.


Accreditatie:
Accreditatie onbekend

Competenties:
Onbekend

ICPC Codes:
Onbekend

- ADVERTENTIE -

Meer nascholingen van LHV Academie

Uitgelicht