Uw voorkeursnascholingen gratis in uw inbox? Registreer nu.

Publiekswebinar: Nadenken over de toekomst bij borstkanker

Online
Geen accreditatie
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1)
Standaardtarief
Gratis
Donderdag 10 oktober 2024
t/m
Donderdag 10 oktober 2024
Meer info & inschrijven

Bij uitgezaaide borstkanker is er geen mogelijkheid meer om je te genezen. Toch is het nog wel mogelijk om je te behandelen. Dit wordt palliatieve zorg genoemd. Voor sommige vormen van uitgezaaide borstkanker het mogelijk om het nog een lange tijd te remmen. Het hebben van uitgezaaide borstkanker betekent daarom niet altijd dat je altijd op korte termijn komt te overlijden, maar dit kan wel.

Palliatieve zorg is niet gericht op genezing, maar op kwaliteit van leven. Het doel is om het leven zo fijn en prettig mogelijk te laten zijn, ondanks dat je ziek bent. Omdat de mensen om je heen daar ook een grote rol bij spelen, richt palliatieve zorg zich ook op jouw naasten.

Jolien Tol, internist-oncoloog, geeft tijdens dit webinar een korte uitleg over uitgezaaide borstkanker. Daarna zal een geestelijk verzorger verder ingaan op belangrijke vragen die bij jou als patiënt of je familie en naasten kunnen opkomen. Hoe vertel je het aan je kinderen? Hoe ga je er mee om als je partner niet meer beter wordt? En hoe ga je om met bijvoorbeeld je werk en hobby’s? Als afsluiting zal een ervaringsdeskundige en patiënt een persoonlijk verhaal delen over hoe het is om te leven met uitgezaaide borstkanker.


Accreditatie:
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1)

Competenties:
Onbekend

ICPC Codes:
Onbekend

- ADVERTENTIE -

Locatie

Online, Online

Meer nascholingen van Carend

Uitgelicht