Uw voorkeursnascholingen gratis in uw inbox? Registreer nu.

Verhinderd of sessie gemist?

Online
Accreditatie in aanvraag
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1)
Standaardtarief
€ 799.00
Maandag 3 februari 2025
t/m
Dinsdag 24 maart 2026
Meer info & inschrijven

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is een stoornis die zich kenmerkt door problemen met aandacht, hyperactiviteit en impulsiviteit.

ADHD is een term voor afleidbaarheid, concentratieproblemen, onrust en impulsiviteit. We weten niet wat de precieze oorzaken zijn en deze kunnen per persoon verschillen. ADHD heeft invloed op schoolprestaties, werk en sociale relaties, omdat deze problemen een onderdeel zijn van de ADHD. De diagnose ADHD kan pas gesteld worden als iemand daadwerkelijk problemen ondervindt in het functioneren op school, op het werk en/of in sociale relaties.

Deze cursus biedt hulpverleners en leerkrachten een diepgaand inzicht in ADHD en praktische strategieën voor dagelijkse toepassing. De online sessies richten zich op het creëren van een inclusieve omgeving en bevorderen het psychisch en emotioneel welzijn van (jonge) mensen met ADHD. Ze bieden handreikingen in omgaan met aandachtsproblemen en bijkomende aandoeningen, hoe executieve functies te versterken en het succes van individuen met ADHD te vergroten. Daarnaast biedt de cursus waardevolle inzichten in de uitdagingen die ouders ervaren, wat de ondersteuning aan hen kan verbeteren. Ervaringsdeskundigen en experts leveren een integraal perspectief, waardoor deelnemers een bredere kijk op ADHD-begeleiding krijgen.


Accreditatie:
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1)

Competenties:
Onbekend

ICPC Codes:
Onbekend

- ADVERTENTIE -

Locatie

Online, Online

Meer nascholingen van Centrum voor Educatie en Supervisie (CES)

Uitgelicht