Uw voorkeursnascholingen gratis in uw inbox? Registreer nu.

Publiekswebinar: “Nadenken over wensen en grenzen in de laatste levensfase“

Online
2 punten
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)
Standaardtarief
Gratis
Donderdag 7 november 2024
t/m
Donderdag 7 november 2024
Meer info & inschrijven

Dit webinar is het eerste webinar van een reeks van twee, beiden gericht op ouderen. Het is als inleiding te bekijken voor het volgende webinar, maar kan ook afzonderlijk worden bekeken.

Palliatieve zorg is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven als je niet meer beter wordt. Het is belangrijk om al vóór u ziek wordt goed na te denken over uw wensen en behoeften op dit vlak én dit bespreekbaar te maken. Dit proces wordt ook wel proactieve zorgplanning genoemd, waarbij u samen met uw naasten en zorgverleners gaat nadenken over toekomstige zorgwensen. Hierbij kunnen wensen voor de toekomst ook worden vastgelegd. Zo kunt u, maar ook uw naasten als u het zelf niet meer kan, tijdig keuzes maken die voor u belangrijk zijn en zich richten op de beste levenskwaliteit voor u.

Tijdens dit webinar gaat Pieter Knibbe, huisarts en kaderarts Palliatieve zorg, meer uitleg geven over palliatieve zorg, waarbij hij u meer gaat vertellen over onderwerpen die van belang zijn aan het einde van uw leven. Dit kan helpen om na te denken over uw eigen wensen en grenzen in de zorg maar ook bij wat er voor u nog belangrijk is in het leven , er zal onder andere gesproken worden over reanimatie, opnames in het ziekenhuis, euthanasie en palliatieve sedatie. Daarna gaat Greet de Boer, geestelijk verzorger bij Centrum voor Levensvragen, in op vragen die tijdens deze levensfase kunnen opkomen, bijvoorbeeld hoe ga ik om met verlies? Wie ben ik (nog)? Wat wil ik doorgeven aan een volgende generatie? Nadien graan Pieter en Greet in op het belang van samen beslissen. Hoe kunt u het gesprek aangaan over wat u wel of niet wilt? Of hoe kun je dit als partner/kind/naaste doen? Zij zullen veel praktische tips en inzichten delen en bijvoorbeeld ingaan op het verlies van gezondheid en afhankelijkheid en hoe u om kunt gaan met veranderingen of achteruitgang.


Accreditatie:
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)

Competenties:
Onbekend

ICPC Codes:
Onbekend

- ADVERTENTIE -

Locatie

Online, Online

Meer nascholingen van Carend

Uitgelicht