Uw voorkeursnascholingen gratis in uw inbox? Registreer nu.

Medicatie Zorg

Online
8 punten
Kwaliteitsregister V&VN
Standaardtarief
€ 90.75
Dinsdag 31 december 2024
Meer info & inschrijven

Een module die aansluit bij de praktijk zodat je veilig met medicatie kan werken? Zou het dan niet fantastisch zijn als jouw kennis in 8 uur weer helemaal up to date is? Bekijk hieronder wat de module Medicatie Zorg bijzonder maakt. Schrijf je in en ontdek op een fijne manier hoe jij de zorg beter kan maken. Deze module Medicatie Zorg is een E-learning gericht op verzorgenden, verpleegkundigen en helpende plus.

Inhoud

Zorgprofessionals dienen steeds 100% bekwaam te zijn in hun beroepsuitoefening. Investeren in kennis en vaardigheden is daarbij essentieel. De deelnemers van deze e-learning leren het belang van medicatieveiligheid en zijn op de hoogte van de wetgeving en hun eigen verantwoordelijkheid. Ze (her)kennen de verschillende vormen, werkingen en toedieningswijze van medicijnen. Deze online scholing is gericht op de verbinding tussen theorie en de toepassing ervan in de dagelijkse praktijk.

Tijdens deze cursus wordt er aandacht gegeven aan de volgende onderwerpen:

Verantwoordelijkheden en wet- en regelgeving

Farmacodynamiek en farmacokinetiek

Systemische en lokale toedieningsvormen

De 10 stappen van het medicatieproces

Distributiesystemen

Specifieke zorgsituaties bijvoorbeeld slikproblemen, zelfzorgmedicatie, polyfarmacie, reacties en bijwerkingen, zonodig medicatie en therapieontrouw

Veel voorkomende ziektebeelden en bijbehorende medicatie bij ouderen: CVA, diabetes, & hartproblemen worden uitgelicht

De inhoud van de e-learning wordt continu aangepast als er wijzigingen zijn vanuit de protocollen, in actuele trends of uitgangspunten.


Accreditatie:
Kwaliteitsregister V&VN

Competenties:
Onbekend

ICPC Codes:
Onbekend

- ADVERTENTIE -

Locatie

,

Meer nascholingen van Zorgscholing

Uitgelicht