Uw voorkeursnascholingen gratis in uw inbox? Registreer nu.

Zingeving in de spreekkamer

Conferentiecentrum Samaya, Werkhoven
5 punten (in aanvraag)
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1)
Standaardtarief
€ 295.00
Dinsdag 5 november 2019
van
14:00 tot 20:30
Meer info & inschrijven

Zingeving in de spreekkamer

Als je de Nederlander vraagt, wat gezondheid is, blijkt dat het mensen niet alleen gaat om lichamelijke gezondheid. Ze vinden een betekenisvol leven vooral belangrijk. Binnen het model van Positieve gezondheid van Machteld Huber is ‘Zingeving’ 1 van de 6 pijlers van gezondheid. Maar wat is zingeving eigenlijk? En wat wordt verstaan onder ‘spirit/ziel’ als we het hebben over body-mind-spirit-geneeskunde?

In de lezing van prof. dr. Carlo Leget -bijzonder hoogleraar Zingeving palliatieve zorg- wordt een overzicht gegeven van de ontwikkelingen in Nederland op het snijvlak van zingeving/spiritualiteit en geneeskunde. Daarbij zal hij ingaan op de vraag wat deze dimensie precies inhoudt en welke handvatten beschikbaar zijn om met deze dimensie te werken. Daarna laten huisarts Pieter Barnhoorn, bekend van radio 1, en Susanne Kruys, biografisch coach en zingevingstherapeut, je zien achter welke klachten zingevingsvragen kunnen liggen. En met welke (gespreks)technieken je deze vragen samen met je patiënt kunt onderzoeken.

Prachtige locatie, inclusief netwerkdiner
Deze scholing vindt plaats op een prachtige plek in het voormalig klooster Samaya, vlakbij Utrecht. Uiteraard is deze scholing weer inclusief netwerkdiner, met een heerlijke vegetarische maaltijd uit de voormalige keuken van het klooster.


Accreditatie:
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) 5 punten (in aanvraag)

Competenties:
Onbekend

ICPC Codes:
Onbekend

- ADVERTENTIE -

Locatie

Conferentiecentrum Samaya, Werkhoven

Wij steunen Huisarts-Nascholing.nl