Uw voorkeursnascholingen gratis in uw inbox? Registreer nu.

Diabetes anno nu - moeilijke patiënten

Best Western Plus Hotel Groningen Plaza, Groningen
Accreditatie in aanvraag
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1)
Standaardtarief
€ 50.00
Donderdag 7 november 2019
van
15:30 tot 21:30
Meer info & inschrijven

Deze bijeenkomst gaat over patiënten met een meer complexe zorgvraag. Mensen met nierfunctiestoornissen bijvoorbeeld. Of kwetsbare ouderen met meerdere chronische ziekten waarvoor zij medicijnen innemen. Of een statine-intolerante patiënt. En als u denkt aan uw moeilijkste patiënt, is dat waarschijnlijk niet de moeilijkste casus, maar de patiënt die het lastigst is in de omgang. Het gaat hierbij niet zelden om een persoonlijkheidsstoornis.

Over dit laatste onderwerp volgt u een masterclass van een bijzondere spreker, dr. Thom van den Heuvel, psycholoog/psychotherapeut aan het Radboudumc en expert in persoonlijkheidsstoornissen. Mensen met een persoonlijkheidsstoornis hebben vaak meer moeite met medicatietrouw, het toepassen van leefregels, adequaat inschatten van zorgbehoefte en het inschakelen van hulp. Daarnaast ontstaan sneller problemen in de omgang met zorgverleners die niet zelden leiden tot vertrouwensbreuk, klachtenprocedures en verkeerde of onder-behandeling. Inzicht in persoonlijkheidsstoornissen en de mensen die eraan lijden, is daarom van groot belang. Hoe beïnvloeden persoonlijkheidsstoornissen de arts-patiëntrelatie en hoe komt u tot een goede werkrelatie?

Dr. Klaas Hoogenberg, internist/endocrinoloog in Martini Ziekenhuis Groningen, geeft u tijdens zijn workshop meer inzicht in de invloed van diabetes op de nierfunctie en omgekeerd. Nierschade leidt pas tot klachten, als nieren nog maar voor 30 procent werken. Hoe herken je nierschade in een vroeg stadium en welke adviezen geef je?

Tevens is er aandacht voor polyfarmacie. De medicatiebeoordeling wordt steeds belangrijker voor de huisartsenpraktijk, u ziet immers vaak patiënten met comorbiditeiten en dus veel verschillende medicijnen. En we behandelen de statine-intolerante patiënt, een toenemend probleem. Wat kunt u voor hen doen?

De bijeenkomst begint om 15.30 uur en eindigt omstreeks 21.30 uur. Binnenkort wordt het programma gepubliceerd, houdt hiervoor de website in de gaten. Inschrijven is al mogelijk!


Accreditatie:
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) Accreditatie in aanvraag

Competenties:
Onbekend

ICPC Codes:
Onbekend

- ADVERTENTIE -

Locatie

Best Western Plus Hotel Groningen Plaza, Groningen

Wij steunen Huisarts-Nascholing.nl