Uw voorkeursnascholingen gratis in uw inbox? Registreer nu.

AOF | Training eerstelijns psychische zorg vluchtelingen en nieuwkomers

Elaa - Amsterdam, Amsterdam
7 punten
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1)
Standaardtarief
Onbekend
Dinsdag 29 oktober 2019
Meer info & inschrijven

Een aanzienlijk deel van de vluchtelingen en nieuwkomers in Nederland heeft posttraumatische klachten na trauma's die zijn doorgemaakt voor of tijdens de vlucht of na aankomst in Nederland. Naast de typische intensieve symptomen zijn er vaak algemene stemmingsklachten, onvoldoende verklaarde somatische problematiek en/of middelengebruik. deze co-morbide symptomen spelen, naast culturele verschillen, een rol binnen de diagnostiek en behandeling in 1ste lijn. Om huisartsen en praktijkondersteuners te ondersteunen bij het herkennen en interpreteren van posttraumatische klachten bij (voormalig)vluchtelingen en andere niet westerse patiënten in de praktijk bieden Health[e]Foundation, in samenwerking met Arq Academy, de training "1ste-lijns psychische zorg vluchtelingen en nieuwkomers". De training bestaat uit vier e-learning modules en een workshop.

E-learnings

  • Zorgverlener – patiënt interactie - culturele sensitiviteit
  • Geestelijke gezondheid
  • Veerkracht en gezondheid van vluchtelingenkinderen
  • Casuïstiek

Een module kost gemiddeld 1,5 uur studietijd. De modules omvatten de theoretische kennis waarmee u tijdens de workshop aan de slag gaat. U krijgt 4 weken de tijd om de e-learning modules voorafgaand aan de workshop af te ronden.

Workshop

Deze geeft informatie, stimuleert uitwisseling en biedt de mogelijkheid om onder leiding van professionals te oefenen met oa PTSS, screener, cultural formulation interview en andere interventies voor verwijzing of overbrugging.


Accreditatie:
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) 7 punten

Competenties:
Onbekend

ICPC Codes:
Onbekend

- ADVERTENTIE -

Locatie

Elaa - Amsterdam, Amsterdam

Wij steunen Huisarts-Nascholing.nl