Triage Memotrainer NTS wijzigingen (update 10.10 & 10.22)

Is jouw standaard bij triëren al up-to-date?

Ben jij op de hoogte van de nieuwste NTS wijzigingen? Meerdere keren per jaar publiceert de Nederlandse Triage Standaard (NTS) een nieuwe update. Denk hierbij aan wijzigingen rondom ingangsklachten, triagecriteria en vangnet-/zelfzorgadviezen.

Wist jij bijvoorbeeld al dat de ingangsklachten ziek kind en koorts kind samen worden gevoegd?

Deze memotrainer is speciaal ontwikkeld zodat jij de aanpassingen van de laatste update snel kunt oefenen. Dagelijks beantwoord je op je telefoon een aantal vragen. Hierbij krijg je informatie over de wijziging waar de vraag betrekking op heeft. Je maakt en herhaalt de vragen gedurende een aantal weken. Zo sla je de kennis over de wijzigingen eenvoudig op in je langetermijngeheugen!

Lees meer

Opleidingsinformatie

  • Doktersassistenten, Triagisten
  • Kennis-en-wetenschap, Professionaliteit
  • Start na ontvangst link
  • 2 accreditatiepunten
  • € 75,00
Beschikbaarheid: nog 78 plaatsen
Aanmelden volgende scholing Naar winkelwagen

Omschrijving

Herhaling is de remedie tegen vergeten volgens dit schema van Ebbinghaus:

Iedere dag genereert de Memotrainer maximaal 10 persoonlijke herhalingsvragen. Het beantwoorden van deze vragen kost je 5-10 minuten en zo heb je ongemerkt je dagelijkse kennis-update weer gehad. Fout beantwoorde vragen komen sneller terug dan vragen die goed beantwoord zijn. Pas als een vraag meerdere malen goed beantwoord is, wordt deze kennis gerekend tot jouw opgenomen kennis. Je kunt je eigen voortgang volgen in de score bij de kennisopname. Het is natuurlijk erg motiverend als je deze score toe ziet nemen en hiermee weet dat er voor jou dus geen sprake meer is van een dalende vergeetcurve!

Leerdoelen

Je kent de wijzigingen van update 10.10 (september 2023) en 10.22 (januari 2024) van de Nederlandse Triage Standaard (NTS) op het gebied van:

  • Ingangsklachten
  • Triagecriteria
  • Ziektebeelden
  • Adviezen
  • Overige aanpassingen (bijvoorbeeld rondom gebruikte terminologie)

Programma

De memotrainer werkt het beste met de app van aNewSpring. Download deze op je smartphone of tablet (iOS of Android).

Je krijgt 3 maanden toegang tot de vragen van deze memotrainer.

Elke keer dat je de Memotrainer opent, krijg je andere vragen voorgelegd Je kunt zelf instellen hoe vaak je herinneringen krijgt en hoeveel vragen je hierbij wil beantwoorden. Elke vraag wordt bij het openen automatisch voorgelezen, zet je geluid aan/uit om de audio wel/niet te beluisteren.

Wanneer je een vraag 2 keer achter elkaar goed beantwoordt, wordt deze vraag bij je kennisopname gerekend en niet meer herhaald. Bij een kennisopname van 80% kennen we je 2 accreditatiepunten toe. Jij weet dan gegarandeerd alles over de meest recente NTS-wijzigingen!

Veelgestelde vragen

Hoe vaak word er een memotrainer uitgebracht met de laatste NTS updates?
Meerdere keren per jaar publiceert de NTS een nieuwe update. Deze wijzigingen verwerken wij in een memotrainer. Aanmelden voor deze Memotrainer, geeft geen toegang voor memotrainers van toekomstige NTS-updates. Je dient je bij elke update weer opnieuw aan te melden. Wil je een memotrainer volgen over een oudere update van de NTS? Neem dan contact met ons op via secretariaat@leerpuntkoel.nl.

Wanneer krijg je de 2 accreditatiepunten toegekend? 
Je krijgt 2 accreditatiepunten toegekend wanneer je een kennisopname van minimaal 80% behaald hebt. De behaalde kennisopname zie je staan als je de memotrainer opent.

Hoe kan ik de memotrainer gebruiken?
Je kunt de memotrainer gebruiken vanaf een computer, tablet en smartphone. Op een tablet en smartphone kun je hiervoor de app van aNewSpring downloaden. De app stuurt je dan herinneringen (hoe vaak stel je zelf naar wens in) voor je dagelijkse portie vragen. Bij de app wordt je gevraagd om de omgevingslink in te vullen, dat is: https://koel.anewspring.nl/

Wat is een memotrainer?
De memotrainer genereert elke dag maximaal 10 persoonlijke herhalingsvragen, want herhaling is de remedie tegen vergeten. Het beantwoorden van deze vragen kost je 5-10 minuten. Als een vraag twee keer achter elkaar goed beantwoord is, wordt deze kennis gerekend tot jouw opgenomen kennis en wordt de vraag niet meer herhaald.

Wat is aNewSpring?
aNewSpring is het platform waarin Leerpunt KOEL diverse digitale leerproducten aanbiedt. De memotrainer is één van deze producten, maar via dit platform bieden we ook e-learning modules en een digitale leeromgeving als aanvulling op onze trainingen aan.

Ben ik verplicht om de memotrainer elke dag te gebruiken of kan ik (bijvoorbeeld) ook een dag of weekend overslaan?
De memotrainer genereert elke dag 10 vragen. Een dag (of meerdere dagen) overslaan mag echter altijd! De 10 vragen van de overgeslagen dag vervallen. Dat betekent dat je dus  nooit 20 vragen krijgt als je een dag overslaat.

Waarom stijgt het percentage van mijn kennisopname niet elke dag terwijl ik toch vragen heb beantwoord?
Het percentage van de kennisopname stijgt pas als je dezelfde vraag twee keer goed hebt beantwoord. Wanneer je de vraag twee keer goed heb beantwoord wordt de vraag tot het percentage van je kennisopname gerekend. Het is dus mogelijk dat er een dag tussen zit waarop geen nieuwe vraag voor de tweede keer juist was.