Uw voorkeursnascholingen gratis in uw inbox? Registreer nu.

Zorgelijke kindergeluiden

De Reehorst , Ede
Accreditatie onbekend
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1)
Standaardtarief
€ 209.00
Donderdag 10 oktober 2019
Meer info & inschrijven

Herkennen, zien en handelen

Kindergeluiden, ze horen erbij. Meestal zijn ze onschuldig, soms echter niet. Wat betekenen ‘hoge’ luchtweggeluiden en ‘lage’ longgeluiden. Snurken, stridor, piepen; welk geluid is onschuldig en welk geluid duidt op (ernstige) pathologie? Welk neurologisch probleem kan de oorzaak zijn van een kermend kind? In de ochtend wordt u aan de hand van presentaties en casuïstiekbesprekingen wegwijs gemaakt in de wereld van de kindergeluiden. Wat is pluis en wat is niet-pluis? Wat behandel je zelf, wat verwijs je met welke zorgvraag? U leert te herkennen en te onderscheiden.

In de middag is er aandacht voor het oudere kind met verworven gehoorverlies. Kinderen worden vaak al vroeg blootgesteld aan harde geluiden. Door het gebruik van een koptelefoon of oordopjes of het geluid van voorbij razende auto’s. Welke schadelijke gevolgen zijn bekend en op welke schaal? Wat zijn effectieve, preventieve maatregelen?

Aan het einde van de dag gaat u naar huis met een kompas voor de wereld van de kindergeluiden. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met dr. Marc van der Schroeff, KNOkinderarts, Sophia Kinderziekenhuis - Erasmus MC.


Accreditatie:
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) Accreditatie onbekend

Competenties:
Onbekend

ICPC Codes:
Onbekend

- ADVERTENTIE -

Locatie

De Reehorst , Ede

Wij steunen Huisarts-Nascholing.nl