Uw voorkeursnascholingen gratis in uw inbox? Registreer nu.

Angst en Dwang Huisarts en POH-GGZ

Hotel Theater Figi, Zeist
5 punten (in aanvraag)
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1)
Standaardtarief
€ 215.00
Vrijdag 28 juni 2019
van
09:00 tot 16:30
Meer info & inschrijven

Beste huisarts en praktijkondersteuner GGZ,

Binnen de huisartsenpraktijk, hebben we vaak te maken met patiënten met angstklachten. Van de verschillende angststoornissen die er zijn, komen paniekstoornissen en de gegeneraliseerde angststoornis het meeste voor, maar soms melden patiënten zich soms ook met andere vormen van angst in de praktijk.

Omdat veel patiënten naast gevoelens van angst ook vaak klagen over pijn, slaapproblemen of een depressie en deze symptomen niet alleen bij angststoornissen voorkomen, is het vaak niet eenvoudig om een goede diagnose te stellen. Toch is het belangrijk om een angststoornis op tijd te (h)erkennen, omdat angst het leven van een patiënt behoorlijk kan beperken. Ondanks de complexiteit kunnen angststoornissen, met behulp van psychotherapie en/of medicatie in de meeste gevallen bewezen effectief behandeld worden.

Daarom organiseren wij op vrijdag 28 juni 2019 een themadag over de behandeling van angst- en dwangklachten in de eerste lijn. We hopen u te mogen begroeten op vrijdag 28 juni 2019 in Zeist.

Met vriendelijke groet,
Steven Korteling, cursusmanager Mark Two Academy


Accreditatie:
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) 5 punten (in aanvraag)

Competenties:
Onbekend

ICPC Codes:
Onbekend

- ADVERTENTIE -

Locatie

Hotel Theater Figi, Zeist

Wij steunen Huisarts-Nascholing.nl