Uw voorkeursnascholingen gratis in uw inbox? Registreer nu.

Meet the Expert (november)

Aristo Amsterdam, Amsterdam
Accreditatie in aanvraag
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1)
Standaardtarief
€ 150.00
Voor leden
Woensdag 27 november 2019
van
17:00 tot 20:30
Meer info & inschrijven

Over de nieuwe standaarden DM en CVRM

De DM en CVRM werkgroepen bieden dit jaar twee gezamenlijk scholingen aan voor HA en POH van ROHA.
Door middel van “Meet the expert” sessies zijn de workshops interactief van aard.

De volgende onderwerpen zullen in carrousel vorm aangeboden worden:

  • Chronische nierschade
  • Nieuwe standaard DM en transmurale afspraken
  • Nieuwe standaard CVRM
  • CVA (handvatten voor POH en HA, sociale kaart en de transmurale afspraken

Wat kan je verwachten?:

Chronische nierschade lastig en leuk
Aan de hand van casuïstiek behandelen we de verschillen tussen de oude en de nieuwe NHG-standaard Chronische Nierschade (CNS). Ook besteden we aandacht aan diagnostiek en stagering van CNS, oorzaken van CNS en de relatie tussen CNS, DM2 en CVRM.

Nieuwe standaard DM en transmurale afspraken
Aan de hand van casuïstiek nemen we je mee in het aangepaste stappenplan van de behandeling van de patiënt met DM type 2 conform de herziene NHG-standaard. M.n. aandacht voor de individuele behandeldoelen en nieuwe medicamenteuze behandeling als DPP-4-remmers en GLP-1-agonisten.

Update nieuwe standaard CVRM
De nieuwe richtlijn CVRM komt eraan. We verwachten deze rond 2 april. Deze richtlijn wordt gelukkig weer multidisciplinair en gedragen door de eerste- en tweede lijn. David Koetsier neemt jullie mee in de verschillen tussen de nieuwe en de oude standaard en hoe de nieuwe werkwijze te implementeren.

CVA
De nascholing legt de nadruk op de samenwerking bij de langdurige zorg in de eerste lijn na een CVA; de acute hulpverlening wordt niet besproken.

Tijdens de introductie wordt de plaats van CVA in de nieuwe standaard CVRM toegelicht en is er aandacht voor het standpunt van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie. De nieuwe Stedelijke Transmurale Afspraak CVA wordt geïntroduceerd/uitgedeeld. Vervolgens is er aandacht voor de langdurige zorg na een CVA in de 1e lijn. Herken en erken onzichtbare gevolgen na een stroke; sommige problemen na hersenletsel zijn duidelijk maar sommige zijn zo subtiel dat zowel de patiënt als de hulpverlener deze moeilijk of zelfs niet herkent. Deze subtiele gevolgen hebben vaak grote gevolgen voor het leven van de patiënt. Bij deze workshop krijgt u handvaten hoe u deze problemen kan herkennen, wat eventuele gevolgen van deze problemen zijn en waar u zo nodig naar kan verwijzen. Aan de hand van een korte casus wordt het onderwerp: herken en erken onzichtbare gevolgen na een stroke toegelicht.


Accreditatie:
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) Accreditatie in aanvraag

Competenties:
Onbekend

ICPC Codes:
Onbekend

- ADVERTENTIE -

Locatie

Aristo Amsterdam, Amsterdam

Wij steunen Huisarts-Nascholing.nl