Uw voorkeursnascholingen gratis in uw inbox? Registreer nu.

Het Chronische Nierschade Spreekuur Noord-Nederland, omgeving Heerenveen

Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Accreditatie in aanvraag
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1)
Standaardtarief
€ 35.00
Donderdag 6 juni 2019
van
17:45 tot 21:15
Meer info & inschrijven

Misschien kunnen we op dit moment voorzichtig de conclusie trekken dat de nieuwe multidisciplinaire richtlijn en NHG standaard chronische nierschade voorzien in een behoefte.

Er zijn 1.7 miljoen Nederlanders met chronische nierschade en ruim 40% daarvan weet niet dat hij/zij deze chronische aandoening heeft. Er zijn dus meer Nederlanders met chronische nierschade, dan met hart- en vaatziekten (1.4 miljoen) en diabetes mellitus (1.2 miljoen). Meer dan een kwart van de patiënten met diabetes (28%) en ongeveer een vijfde van de patiënten met hypertensie (21%) hebben chronische nierschade.

Patiënten met CNS hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, dat vergelijkbaar is met het risico van DM. Dit risico neemt toe naarmate de nierfunctie lager en het eiwitverlies in de urine hoger wordt.

In het komend decennium verwachten we meer oudere patiënten met chronische nierschade die meer co-morbiditeit hebben. Huisartsen en praktijkondersteuners vinden chronische nierschade een moeilijk onderwerp. Gezien de landelijke ambities om zorg te leveren op de juiste plek is samenwerking tussen 1e en 2e lijn cruciaal voor chronische nierschade. Graag willen we u uitnodigen voor het spreekuur chronische nierschade.

Aan de hand van patiënten die zich op het spreekuur melden, worden aan de deelnemers in de zaal verschillende vragen voorgelegd over het te voeren beleid bij chronische nierschade. Hierbij komt ook de relatie met CVRM en diabetes mellitus aan de orde. Een moderator toetst de suggesties uit de zaal en legt dit voor aan een panel van deskundigen.


Accreditatie:
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) Accreditatie in aanvraag

Competenties:
Onbekend

ICPC Codes:
Onbekend

- ADVERTENTIE -

Locatie

Abe Lenstra Stadion, Heerenveen

Wij steunen Huisarts-Nascholing.nl