Uw voorkeursnascholingen gratis in uw inbox? Registreer nu.

Dans, Muziek en Geneeskunde

Oostenrijk, Oostenrijk
20 punten
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1)
Standaardtarief
€ 1675.00
Woensdag 9 oktober 2019
t/m
Zondag 13 oktober 2019
Meer info & inschrijven

Kennis van en vaardigheden in de Orthopedie, KNO, Psychiatrie en Preventieve geneeskunde zijn relevant voor huisartsen en bedrijfsartsen, en vergen gerichte bijscholing. Met dat doel organiseert de NVDMG haar 16e jaarlijkse cursus Dans, Muziek en Geneeskunde in Burg Feistritz in Oostenrijk.

Dansers, musici en zangers dienen als voorbeeld, maar de leerstof is direct toepasbaar op algemeen voorkomende aandoeningen in de dagelijkse praktijk. Nederland telt 13.000 beroepsmusici en 7000 beroepsdansers.

Mede dankzij bijvoorbeeld het Prinses Christina Concours, de concerten van André Rieu en televisieprogramma’s als “So you think you can dance” en “Maestro” is er daarnaast een enorme groep van 1.600.000 – 1.950.000 amateurmusici -waaronder zo’n 500.000 popmuzikanten en 600.000 mensen die in een koor zingen – en 1.300.000 dansers (incl. stijldansen).

Bij elkaar opgeteld is één vijfde van de Nederlandse bevolking actief met de uitvoerende kunsten bezig.

Inhoud nascholing
Dansers, musici en zangers leveren topprestaties en raken regelmatig geblesseerd. Dit geldt niet alleen voor de beroeps, maar zeker ook voor de actieve amateurs, die samen dus zo’n 20% van een gemiddelde huisartsenpraktijk vormen. Ook u zult steeds meer artistieke patiënten zien, die door klachten gehinderd worden in hun “passie”.

Het is ons een genoegen u uit te nodigen voor deze cursus in de middeleeuwse Burg Feistritz, vlakbij Wenen. Deze inspirerende omgeving is gekozen omdat het naast de cursorische aspecten, de unieke mogelijkheid biedt voor sociale interactie, gecombineerd met concerten in de Ridderzaal, een jazz-café in de Kellerbar en een bezoek aan Wenen met een concert in de gouden zaal van de Musikverein.

Met vriendelijke groet, namens de NVDMG


Accreditatie:
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) 20 punten

Competenties:
Onbekend

ICPC Codes:
Onbekend

- ADVERTENTIE -

Locatie

Oostenrijk, Oostenrijk

Wij steunen Huisarts-Nascholing.nl